onsdag den 31. august 2011

Hits for kids

Her er en ide som ungerne elsker og som kan varieres i det uendelige kun fantasien sætter grænser. Selv børn der ellers ikke er glade for at tegne og måske har svært ved finmotorikken kan hurtigt se ideen i at være med, for processen er ikke så lang og produktet bliver næsten altid vellykkede og rigtigt smarte. 

1 permanent tush 
skrumpeplast ( det halvgennemsigtige man stadig kan tegne på med farveblyanter)
1 saks
farveblyanter
nøgleringe eller brocher eller hvad man nu har tænkt sig ( disse er fra panduro )
hullemaskine

Godt at bruge en god permanent tush til at optegne kanterne med, der ikke bliver gnidret.

Motivet vælges sammen med børnene. Store børn kan selv tegne eller bruge figure til inspiration, små skal måske have lidt mere hjælp så man feks tegner figuren op så de kan farvelægge. 
Der klippes ud og laves hul i med hullemaskinen, hvis figuren skal bruges til en nøglering eller smykke. Skal den sættes på en magnet derimod skal der ikke laves hul jo.
Ovnen varmes op til 200 grader. Figuren lægges på bagepapir i cirka  2 - 3 minutter, når den er færdig stopper den med at bule ud og bliver helt glat. Når man tager den ud er det en god ide lige at lægge den på noget fladt ( og varmesikkert ) og lige holde på den så den ikke buler. Så er den faktisk færdig og skal bare sættes i nøgleringen eller limes på magneten eller brochen. Man skal lige lege lidt med størrelserne men de bliver cirka en fjerdedel af størrelsen på den oprindelige figur. 


Brochen limes på med kontaktlim så den kan holde ordentligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar